Przejdź do głównej zawartości

Lista wycieczek

Główna strona zarządzania wycieczkami w TourPilot.

Przegląd listy​

Lista wycieczek wyświetla wszystkie wycieczki Twojej organizacji w formie tabeli. Dla każdej wycieczki widoczne są:

KolumnaOpis
MiniaturaZdjęcie okładkowe wycieczki. Jeśli są aktywne alerty SOS, wyświetlana jest czerwona odznaka z ich liczbą
Znacznik DRAFTPionowy napis "DRAFT" przy wycieczkach z niezapisanymi zmianami
NazwaNazwa wycieczki
Data rozpoczęciaPierwszy dzień wycieczki
Data zakończeniaOstatni dzień wycieczki
StatusAktualny status wycieczki

Zakładki​

Lista ma dwie zakładki:

Aktywne wycieczki​

Domyślna zakładka pokazująca wszystkie niearchiwalne wycieczki. Wycieczki są paginowane (10 na stronę).

Zarchiwizowane wycieczki​

Wycieczki przeniesione do archiwum. Zarchiwizowane wycieczki są tylko do odczytu.

Wyszukiwanie​

Pole wyszukiwania pozwala filtrować wycieczki po nazwie.

Akcje na wycieczce​

Przy każdej wycieczce dostępne są przyciski akcji (w zależności od uprawnień):

AkcjaOpisWymagane uprawnienie
EdytujPrzejście do edycji wycieczkiTRIP_EDIT
DuplikujSkopiowanie wycieczki z nową datąTRIP_DUPLICATE
ArchiwizujPrzeniesienie do archiwum (tylko aktywne)TRIP_EDIT
UsuńTrwałe usunięcie wycieczkiTRIP_DELETE

Tworzenie nowej wycieczki​

Są dwa sposoby tworzenia wycieczki:

Szybkie dodawanie​

  1. Kliknij Szybkie dodanie na górze strony
  2. Podaj tylko nazwę wycieczki
  3. Kliknij Dodaj wyjazd
  4. System przekieruje Cię do edycji, gdzie uzupełnisz pozostałe dane
Kiedy używać

Szybkie dodawanie jest idealne, gdy chcesz tylko utworzyć wycieczkę i uzupełnić szczegóły później.

Pełny formularz​

  1. Kliknij Dodaj wyjazd na górze strony
  2. Wypełnij pełny formularz z wszystkimi danymi
  3. Kliknij Utwórz

Duplikowanie wycieczki​

Duplikowanie pozwala skopiować istniejącą wycieczkę:

  1. Kliknij ikonę duplikowania przy wycieczce
  2. Wybierz nową datę rozpoczęcia
  3. System skopiuje:
    • Podstawowe dane wycieczki
    • Harmonogram (z przesunięciem dat)
    • Przewodnik
    • Dokumenty
Co nie jest kopiowane

Lista uczestników nie jest kopiowana - nowa wycieczka zaczyna z pustą listą.

Archiwizacja wycieczki​

Archiwizacja przenosi wycieczkę do zakładki "Zarchiwizowane":

  1. Kliknij ikonę archiwizacji przy wycieczce
  2. Potwierdź archiwizację
Zarchiwizowane wycieczki

Zarchiwizowane wycieczki są tylko do odczytu. Nie można ich edytować, ale można duplikować.

Statusy wycieczek​

StatusOpisKolor
SzkicWycieczka w przygotowaniu, niewidoczna dla pilotówSzary
OpublikowanyWycieczka widoczna dla pilotów w aplikacji mobilnejZielony
W trakcieWycieczka aktualnie trwaNiebieski
ZakończonyWycieczka dobiegła końcaSzary
ZarchiwizowanyWycieczka przeniesiona do archiwumSzary
Publikowanie

Tylko wycieczki ze statusem "Opublikowany" są widoczne dla pilotów w aplikacji mobilnej.

Limity subskrypcji​

Liczba wycieczek może być ograniczona przez plan subskrypcji. Jeśli osiągniesz limit:

  • Zobaczysz komunikat o przekroczeniu limitu
  • Nie będziesz mógł tworzyć ani duplikować wycieczek
  • Musisz zmienić plan lub zarchiwizować/usunąć istniejące wycieczki

Co dalej?​